Förskolan Klippan- en stadig grund

När församlingen tog över lokalerna på Galgberget fanns endröm om att få starta en förskola. Därför gjorde man i ordning lokaler påbottenvåningen lämpliga för förskoleverksamhet. Efter många års väntan startadeKlippan hösten 2009 med 12 barn. Klippan växte snabbt och idag har förskolanplats för 30 barn fördelat på två syskongrupper 1-5 år.

Det är Höglidenkyrkan som är förskolans huvudman.Församlingens styrelse har arbetsgivaransvaret och har till sin hjälp en litenstyrgrupp vars uppgift är att driva förskolan.

Vår värdegrund

Den kristna värdegrunden är fantastisk. Vårt mål är att denskall genomsyra allt vi gör. Några exempel:

Den gyllene regeln: Var mot andra så som du vill att deskall vara mot dig (Matt 7:12)

Du skall älska din nästa som dig själv (Mark 12:31)

Sätt värde på andra människor, gör något bra för dem! (Fil2:3-4)

Gud är inte partisk, han ger alla samma chans. Gör det duockså! (Rom 2:11, Job 34:19)

Be om förlåtelse och ge förlåtelse. ( Kol 3:13)

Trygghet och omsorg är något som är viktigt för oss.Bordsbön, kristna sånger och berättelser förekommer och vi firar kristnahögtider som jul och påsk.

Förskolan har en egen läroplan Lpfö 98 rev 2010 som viarbetar efter. Språklek, motorik, musik och rytmik är vanliga inslag hos oss.

Vår personal ...

är välutbildad och många av oss har mångårig erfarenhet avarbete inom skola och barnomsorg. Vi är fyra förskollärare, tre barnskötare ochen förskolechef som också arbetar i barngruppen.

Vi älskar vårt jobb och har som mål att bygga en förskola somkan erbjuda det bästa av både omsorg, trygghet och lärmiljö.

Vad händer på Klippan?

Varje vecka har barnen bland annat:

Utelek/skogslek

Miniröris/bamsegympa eller skogsutflykt

Språksamlingar

Sjunggung

De större barnen promenerar till biblioteket varje månad

Förutom frukost och mellis äter vi varje dag en god lunchfrån Metroiten.

Traditioner:

• Vi firar barnens födelsedagar månadsvis

• Varje höst har vi loppis där all behållning gårtill ett barnhem i Indien

• Vi firar Lucia med en stor familjefest

• Julen uppmärksammas som en kristen högtid. Vihar julkrubba, adventskalender för barnen och äter jullunch tillsammans medbarnen.

• I januari har vi julgransplundring med långdans.

• I februari har vi ett skidlopp runt Silvertjärnendär föräldrar är med och hejar- allabarn vinner en medalj.

• Till påsk berättar vi bibelns påskbudskap. Vipysslar och de barn som vill får klä ut sig: Vi äter en påsklunch tillsammans.

• I slutet av maj har vi en sommaravslutning förfamiljerna.

• Midsommar firas med dans, sång och jordgubbarJ

Vår förskola är öppen för alla..

Ansökan om plats sker via Hudiksvalls kommun.

Välkommen att kontakta oss och kom gärna på ett besök så kanvi visa er runt på vår fina förskola och berätta mera.

Kontaktuppgifter:

Förskolechef: Charlotta Karlsson