Du är här:Start > Vad vi gör > Mission

Mission

Höglidenkyrkan är involverad i internationellt missionsarbete på flera platser i världen. Fokus ligger på Indien, där vi stöttar i samarbete med Trosgnistans Mission, men även i Turkiet i samarbete med IBRA och flera församlingar i Sverige.

Rapport från flickhemmet i Chennai i Indien - maj 2014

Vi är med och stöttar ett flickhem i Chennai, Indien, och nu har bygget startat för att utöka flickhemmet med en välbehövlig matsal. 25 000 kr från vår Indiengala i mars går till detta samt lika mycket från Trosgnistans Mission.

Den första flickan av 36 i flickhemmet har nu gått ut skolan med högskoleexamen. Ytterligare tre har kommit in i år. Höglidenkyrkan sponsrar utbildningen för deras första år.

Projektet "Queen Elisabeth"

I februari 2014 besökte ett team från Höglidenkyrkan Indien. I Coimbatore besöktes församlingens Welfare Program (välfärdsprogram) där familjer får komma till kyrkan för att få mat och socialt stöd. En ung änka vid namn Rani Elisabeth (Rani betyder drottning) och hennes livsberättelse tog tag i teamet som bestämde sig för att göra en speciell satsning för att hjälpa henne och andra utsatta änkor i Indien så att de kan få ett drägligt liv. Projektet kallas Queen Elisabeth efter kvinnans namn.

Rani Elisabeth är 37 år och har fyra barn. Hon har inga föräldrar kvar i livet och hennes man dog för en tid sedan. Tre av hennes barn har omhändertagits och bor på barnhem. Den yngste sonen bor med sin mamma. Rani har en mycket svår livssituation med stor fattigdom och har i spåren av detta varit fast i prostitution. Genom vår hjälpinsats, som går genom representanter i församlingen på plats, har Rani fått en lägenhet att bo i och håller så sakta på att lyftas upp ur sin hemska situation. Den yngsta sonen får omsorg och hjälp genom kyrkans välfärdsprogram.

Här följer ett brev som vi fått från Ketzie Prakasam, pastorsfru i församlingen i Coimbatore, under våren:

"Den unga änkan Elizabeth Rani är glad och överväldigad över förvandlingen av hennes liv. Vi besökte hennes hus och var mycket rörda över att se det dåliga skick som hennes liv bestod av. Men gudskelov, de troende i vår kyrka har varit hennes stora hjälp och uppmuntran. Hon bor i bara ett rum, och har inte mycket faciliteter. Nu har vi hittat ett bättre boende för hennes uppehälle. Vi kommer att följa hennes liv och rapportera till er med jämna mellanrum. Jag bifogar några bilder på hennes nuvarande liv och även hennes vittnesmål. Vi är glada för förvandlingen för hennes livssituation. Elizabeth är full av glädjetårar av tacksamhet och frågar: "Kan Gud älska mig så mycket!" "Det finns inga ord för att uttrycka min glädje och tacksamhet", säger hon. Vi är så tacksamma till er alla för att ni lyfter upp Elizabeths situation. Detta är min dröm att se en sådan förvandling i änkornas liv! Ett stort tack till er i Höglidenkyrkan, pastor GertOve och teamet som besökte Indien.

Med kärlek, Ketzia Prakasam, församlingen Bethel IPA"
I juli månad planerar Ketzy Prakasam att genomföra ett möte för unga änkor och hjälpa dem i deras situation och även ge dem en liten gåva för att uttrycka kärlek till dem och även ordna en fest för dem. Efter det tillfället kommer vi att få veta vem som kommer att behöva särskild hjälp i projektet Queen Elisabeth.

Din hjälp behövs!

Du kan vara med och stödja Höglidenkyrkans internationella arbete genom att ge en gåva till bg 404-5050. Swish: 123 024 1414

Vill du stödja projektet "Queen Elisabeth" och göra skillnad för änkor i Indien -
märk inbetalningen med Queen Elisabeth. Bg 404-5050.

Du kan också som företagare bli kontaktad om möjligheten att stödja Höglidenkyrkans internationella arbete. Skicka då ett mail med dina kontaktuppgifter till info@hoglidenkyrkan.se.

Vill du bli fadder till ett barn för 200 kr/månad kan du maila info@hoglidenkyrkan.se så hjälper vi dig vidare i kontakten med Trosgnistans mission.

På mailadressen ovan kan du också höra av dig om du är intresserad av att veta mer om Indienresan februari 2015.

Tack för din gåva!

Läs mer om vårt missionsarbete under Höglidenkyrkan International