_MG_5075_edited.jpg

EN KYRKA FÖR ALLA

OM OSS

Vi är en kyrka i Hudiksvall för hela familjen och alla generationer. Här möter du människor med olika erfarenheter och bakgrunder. Vi ser kyrkan som en familj där vi hela tiden längtar efter att fler ska hitta hem och finna meningen med livet och bli en del av något större än oss själva.

Höglidenkyrkan bildades 1917 och var en del av den Pingstväckelse som pågick över världen och i Sverige på den tiden. Den första kyrkan låg på Håstaborgsgatan i Hudiksvall men1994 köpte församlingen Högliden, en danskrog som hade upphört och som sedan byggdes om för att passa vår verksamhet. 1995 i maj månad invigdes Högliden och har sedan dess inrymt Höglidenkyrkans gudstjänster. I augusti 2009 startades Förskolan Klippan som idag omfattar omkring 30 barn.

Höglidenkyrkan har även ett internationellt arbete genom att vara partnerförsamling till Trosgnistan Mission som är en allkristen missionsorganisation. Genom Trosgnistans Mission bedrivs arbete i 15 länder med missionärer, biståndsarbetare och praktikanter. Läs mer på www.trosgnistan.se

Vi tror att ensam inte är stark därför samarbetar vi också på många olika sätt med alla de andra kyrkorna i Hudiksvall och är även representerade i Hudiksvalls Kristna Råd.

EN DEL AV PINGST

Pingst i Hudiksvall är en del av trossamfundet Pingst fria församlingar i samverkan som är en av Sveriges största frikyrkorörelser. Pingströrelsen är medlem i Sveriges Kristna råd. Läs mer på www.pingst.se

Vi är mer än bara söndagar, välkommen att hitta hit och hitta hem! Du är mer än välkommen!

 

VÅRA MEDARBETARE

Image by Ben White
Marcus Ceder.heic

Marcus Ceder
Pastor & Föreståndare

Bibel.jpg

Maria Nyström
Lovsångspastor

Bibel.jpg

Andreas Larsson
Bataljonspastor

 

VÅRT UPPDRAG

Älska Gud. Älska människor.

Vi tror att kyrkan ska vara en plats för gemenskap och relation. En plats där människor känner sig hemma och som man vill vara en del av.