top of page

DET HÄR ÄR VI

OM OSS

Vi är en kyrka i Hudiksvall för familjen, individen och samhället. Här möter du människor med olika erfarenheter och bakgrunder. Vi ser kyrkan som en gemenskap där vi hela tiden längtar efter att fler ska hitta hem och finna meningen med livet och bli en del av något större än oss själva.

Höglidenkyrkan bildades 1917 och var en del av den Pingstväckelse som pågick över världen och i Sverige på den tiden. Den första kyrkan låg på Håstaborgsgatan i Hudiksvall men1994 köpte församlingen Högliden, en danskrog som hade upphört och som sedan byggdes om för att passa vår verksamhet. 1995 i maj månad invigdes Högliden och har sedan dess inrymt Höglidenkyrkans verksamheter. I augusti 2009 startades Förskolan Klippan som idag omfattar omkring 30 barn.

Höglidenkyrkan har även ett internationellt arbete genom att vara partnerförsamling till Trosgnistan Mission som är en allkristen missionsorganisation. Genom Trosgnistans Mission bedrivs arbete i 15 länder med missionärer, biståndsarbetare och praktikanter. Läs mer på www.trosgnistan.se

Vi tror att ensam inte är stark därför samarbetar vi också på många olika sätt med alla de andra kyrkorna i Hudiksvall och är även representerade i Hudiksvalls Kristna Råd.

HOPP FINNS HÄR

Man brukar säga att hopp är det som håller oss vid liv. Det är en gnista på insidan som ger ett leende på läpparna, en frid som syns i ansiktet, en känsla som lyfter oss och drar oss framåt.

Verkligt hopp är vad vår tro på Jesus ger oss. En glädjefylld förväntan på framtiden, baserad på sanna händelser i det förflutna som förändrar allt i nuet.

Vi är mer än bara söndagar, välkommen att hitta hit och hitta hem!
Du är mer än välkommen!

VÅRA MEDARBETARE

Image by Ben White
Marcus Ceder.heic

Marcus Ceder
Pastor & Föreståndare

Bibel.jpg

Bengt Jonsson
Kreativ ledare

Bibel.jpg

Andreas Larsson
Sjukhuspastor

Image by Ben White
Göta.jpg

Göta Holmquist
Ekonomi & Administration

Peter Stillberg.jpg

Peter Stillberg
Ordförande

bottom of page