FÖRSKOLAN KLIPPAN

EN STADIG GRUND

VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN KLIPPAN

När församlingen tog över lokalerna på Galgberget fanns en dröm om att få starta en förskola. Därför gjorde man i ordning lokaler på bottenvåningen som var lämpliga för förskoleverksamhet. Efter många års väntan startade förskolan Klippan hösten 2009 med 12 barn. Klippan växte snabbt och idag har förskolan plats för 30 barn fördelat på två syskongrupper 1-5 år. Höglidenkyrkan är förskolans huvudman. Församlingens styrelse har arbetsgivaransvaret och har till sin hjälp en styrgrupp vars uppgift är att driva förskolan.

VÅR VÄRDEGRUND

Den kristna värdegrunden är fantastisk! Vårt mål är att den skall genomsyra allt vi gör. Några exempel:

- Den gyllene regeln: Var mot andra så som du vill att de skall vara mot dig (Matt 7:12)

- Du skall älska din nästa som dig själv (Mark 12:31)

- Sätt värde på andra människor, gör något bra för dem! (Fil 2:3-4)

- Gud är inte partisk, han ger alla samma chans. Gör det du också! (Rom 2:11, Job 34:19)

- Be om förlåtelse och ge förlåtelse (Kol 3:13)

Trygghet och omsorg är något som är viktigt för oss. Bordsbön, kristna sånger och berättelser förekommer och vi firar kristna högtider som jul och påsk. Förskolan har en egen läroplan, Lpfö 18, som vi arbetar efter. Språklek, motorik, musik och rytmik är vanliga inslag på Klippan.

VÅR PERSONAL

... är välutbildad och många av oss har mångårig erfarenhet av arbete inom skola och barnomsorg. Vi är fyra förskollärare, tre barnskötare och en förskolechef som också arbetar i barngruppen. Vi älskar vårt jobb och har som mål att bygga en förskola som kan erbjuda det bästa av både omsorg, trygghet och lärmiljö.

VAD HÄNDER PÅ KLIPPAN?

Varje vecka har barnen:

- Utelek/ skogslek

- bamsegympa eller skogsutflykt för 4-5 åringar.

- språksamlingar.

- "sjunggung" en musik och rytmiksamling där vi spelar, sjunger och ramsar.

- Förutom frukost och mellis äter vi varje dag en god lunch från Metroiten.

- Vi läser massor med böcker.. och alla barn får turas om att gå med på utflykt till biblioteket

för att låna nya böcker till förskolan varje månad.

till brochyr skridskor.jpg
TRADITIONER

- Vi firar barnens födelsedagar månadsvis.

- Vi firar Lucia med en stor familjefest.

- Julen uppmärksammas som en kristen högtid, vi har julkrubba, adventskalender för barnen och äter jullunch tillsammans med        barnen.

- I januari har vi julgransplundring med långdans.

- I februari har vi ett skidlopp runt Silvertjärnen där familjerna får vara med och heja på - alla barn vinner en medalj.

- Till påsk berättar vi Bibelns påskbudskap. Vi pysslar och de barn som vill får klä ut sig. Vi äter en påsklunch tillsammans.

- I slutet av maj har vi en sommaravslutning för familjerna.

- Midsommar firas med dans, sång och jordgubbar.

- Förskolan har ett fadderbarn från Indien som vi uppmärksammar på olika sätt under året.

VÅR FÖRSKOLA ÄR ÖPPEN FÖR ALLA!

Ansökan om plats sker via Hudiksvalls kommun. Ställ dig i kö här:

www.hudiksvall.se/sidor/barn--familj/forskola

KONTAKTUPPGIFTER